dinsdag
 • start: 6 februari 2024
 • 19:30 - 22:00
 • docent: Leo Dekker
 • experimentele technieken
woensdag
 • start: 7 februari 2024
 • 10:00 - 12:30
 • docent: Leo Dekker
 • open atelier
woensdag
 • start: 7 februari 2024
 • 20:00 - 22:30
 • docent: Leo Dekker
 • klassiek, experimenteel

 Break: 1 maart - 20 april 2024

Start 2: 23 april - 11/12 juni 2024

 

Prijs: € 225,- (12 lessen) tijdens de eerste les contant te voldoen.


Als je een dagdeel verhinderd bent, kan je een andere keer inhalen.

Maximaal 7 mensen.
Inclusief koffie, thee, stencils nieuwe technieken.
Intensieve begeleiding, tussentijdse besprekingen.
Introductie acryl voor nieuwe cursisten. Het meeste profijt haal je uit de lessen als je meer tijd vrijmaakt dan die 2 ½ uur.

 

Docent experimenteel:

Leo Dekker (1951). Opleiding: Geografie (Utrecht), Kunstacademie Tilburg en Utrecht, Cursus Anders Denken. Theosofie, meditatie, bewustzijn-ontwikkeling

Specialisatie: Materie, linkerhersenhelft intuitieve ontwikkeling, experimenteel fantasiebevorderend, andere denkwijzen Oude beschavingen, Atlantis-expert

Muurschilderingen in Bali, Cuba en Mexico. "Probeer in beelden weer te geven wat niet in woorden is uit te drukken, link met de tijd dat kunst, wetenschap, filosofie nog als 1 geheel werd ervaren en link met het verre verleden (10.000 voor Chr.)

Eigen lespraktijk sinds 1980.

 

 

We gaan uit van een thema   en gaan met experimentele technieken suggestief schilderen. De uitdaging is om er een eigenheid in te krijgen die de voorstelling een uniek accent geeft namelijk jouw eigen persoonlijke toets en lading, waarbij het gegeven uitstijgt boven ''het plaatje''. De grens tussen figuratie en abstraktie geeft de meeste spanning en is een strijd die je moet voeren, waarna de voldoening des te groter is. Een geweldige ervaring!

Denk erom dat het in jouw geest ontstaat en de rest daaraan gehoorzaamt...

 

Experimenteel:

Dit semester thema op een experimentele ondergrond met behulp van experimentele technieken.Na de ""natte pouringtechniek"volgen "droge " technieken gebaseerd op Oudemeesterservaringen.Dit voorjaar nadruk op Rembrandt (clair/obscur, complementair wit, Rembrandt experimenteerde ook (krastechniek), typische Rembrandtopzet (impasto/glacering) etc. Verschil tussen mengen en glaceren bijv.op een gladde ondergrond. We gaan dus uit van zwart/wit werkmateriaal. Gebruik van pigmenten en het maken en toepassen van een sneldrogend olieverfmedium in ''direct touch'' fingerpainting en daarmee glaceren/ophogen. Verdieping experimentele technieken waar bijvoorbeeld de volgende punten de revue passeren: oxidatie, patineren, integreren van deze elementen in het geheel, opbouw in lagen, schuurtechnieken, fresco's, combinatie bitumen en tempera, dripping, splashing, vernietigen door vuur (fire-painting), 3-dimensionele elementen (roodband, gips, tegellijm of combinatie) erin verwerken en meer. Verschil bewerking tegellijm en gips. Thema-benadering, bespreking opbouw, experimentele olieverftechnieken en meer.

Het rationele denken (soms) stoppen, intuitief, impulsief/niet resultaat gericht, kortom vechten met de materie in het Nu, onthechten, durven loslaten, vernietigen, je eigen grenzen/beperkingen verkennen, alle regels overtreden of totale chaos en vrijheid. Als je dit aandurft en bereid bent te duiken in het onbekende, dan ben je van harte welkom!

Waspigment, oilbars,siccatief krijgen de meeste aandacht dit semester.

Materiaallijst/koopadressen online en fysiek op aanvraag.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   tel: 0658941174

Open atelier:

Onderlinge afspraken waar we ons op concentreren. Niets verplicht. Alleen bespreking en elkaar stimuleren in de individuele ontwikkeling, voor de cursist die weet wat hij/zij wil.

Bestaande cursisten hoeven niets op te sturen tenzij je stopt/verandert.

 

Waar?