expositie_Patrs_2015.jpg
 
0annes_laatste_eindstadium.JPGOannes;100x50 mixed media 675,-
 
 
inner_vision_2.JPG
Inner vision;90x70 klei,roest,harsolie,acryl enz. 550,-
 
Vanuit een theosofische achtergrond en als weerzin tegen het materialisme heb ik me verdiept in het mysterie ATLANTIS, in het bijzonder de andere manier(en) van denken (holistisch) en van het zich bewust zijn van afgesneden te zijn van de oerbron en een soort heimwee naar het paradijs.
Ben er dan ook van overtuigd dat het verleden van de mensheid totaal anders is dan ons wordt voorgeschoteld.
Dit oerverlangen is tijdens mijn Egypte-reis zo'n 10 jaar geleden geïntensiveerd tijdens een meditatie in de sarcofaag van de grote piramide. Deze diepgaande spirituele ervaring tracht ik sindsdien om te zetten in beelden en schoonheid, waarbij ik probeer te bewerkstelligen dat mensen een schok van herkenning ervaren (opgeslagen als gezamenlijke ervaring in ons onbewuste) als een soort déjà-vu waarbij het verre verleden (toen de goden nog op aarde rondwandelden), middels de intuïtie gekoppeld wordt aan het heden en als een bezinning kan dienen voor diegenen die daarvoor ontvankelijk zijn.
Dit magische woord is voor mij een ingang om te schilderen wat ik nu schilder. Na jarenlange studie van esoterische geschriften en met name de Theosofie, waarin vele verwijzingen naar een spirituele hoogstaande beschaving in voorhistorische tijden + mijn achtergrond de studie Geografie (7 jaar) en de vele reizen naar de uithoeken van deze aarde, dat alles maakt het algemene beeld compleet.
 
 
 
 

groepsfoto_1.JPG