''Driebergen Monumentaal"-te zien op 12/13 September als onderdeel van Panorama Heuvelrug........

Het Panoramadoek(3x2.14) is klaar!!

 

www.panoramaheuvelrug.nl/
''Panorama Driebergen” tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 12 en zondag 13 september 2009 .
te zien zijn ''het koepeltje'' en ''sparrendaal''. Kom allen kijken in de tent!


“Het Panorama Heuvelrug “, bedacht door Leo Dekker, is de uitdaging om samen met 8 andere kunstenaars een kunstwerk te maken waarin ruimtelijke illusie wordt gesuggereerd d.m.v.een sluitend cirkelvormig schilderij ,waarbij de grens tussen werkelijkheid en suggestie vervaagt. Denk bijv. aan Panorama Mesdag en zo zijn er wereldwijd vele voorbeelden te vinden.

Het idee is spontaan ontstaan en er werd direct enthousiast gereageerd door zowel de kunstenaars als door de Wethouder van Cultuur van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Roy Pamboer.
Het streven is een ‘Panorama’ waar de gemeente Heuvelrug trots op kan zijn; een aaneenschakeling van verschillende landschappen met daarin de bekende cultuurhistorische locaties .
Om dit alles te realiseren is er inmiddels een grote ruimte beschikbaar,waarin de kunstenaars de komende wintermaanden van start kunnen gaan.
Er is veel creativiteit nodig van de 9 kunstenaars om het vorm te geven. Iedere kunstenaar heeft zijn eigen inbreng in het panorama en gezien de diversiteit is een flinke discussie over het ontwerp regelmatig aan de orde .

Tijdens de Open Monumentendagen wordt naast het rechter koetshuis op Sparrendaal een tent neergezet,waarin een groot presentatiedoek geexposeerd wordt genaamd:''Driebergen Monumentaal''.Dit werk is gedurende de afgelopen zomermaanden tot stand gekomen.
Op het doek (2x3 meter) zijn bekende monumenten te zien.
Tevens wordt er een kleine cirkelvormige proefopstelling getoond,waarop de
eerste poging tot samenwerking van de kunstenaars te zien is.
Ook is er een doorlopende film over het ontstaansproces van het grote doek te zien.

Het doel van deze presentatie is het vinden van een vaste lokatie voor het uiteindelijke Panorama Heuvelrug en het financieren hiervan.(sponsors en bedrijven/instellingen kunnen op de website www.panoramaheuvelrug.nl/ voor 200euro vermeld worden.)
Tevens bestaat de mogelijkheid om ''vriend(in) van het Panorama te worden.
Graag tot ziens op 12/13 september in de tent.