schildersweek-Frankrijk3.jpgSinds enkele jaren worden schilderweken georganiseerd op een boerenhoeve in het kleine rustige dorpje Baloumier. Het dorpje omvat 7 boerderijen. Het ligt 2,5 km verwijderd van het slapende dorp St. Dizier-Leyrenne en op 10 km van het stadje Bourganeuf, 60 km ten noord-oosten van Limoges. Het landschap is lieflijk golvend. Roodbruin Limousin-vee graast in met walletjes omgeven weiden. Er zijn vele beekjes, riviertjes, meertjes en twee stuwmeren in de nabije omgeving. Kortom, voor ieder wat wils. Wandelen, fietsen, zwemmen, vissen en vooral voor de kunstminnaars onder ons veel inspiratie.

 

Schilderweek Baloumier, Frankrijk

 

 

Locatie

"Les Collines" is een oude authentieke boerenhoeve uit 1850. De hoeve staat op 4 hectare eigen grond met een woonhuis en vele bijgebouwen. Er is een overdekt terras en een buitenterras met mooi uitzicht waar het al gauw heerlijk toeven is. Er staat een immens grote schuur 10x20 meter met daaronder vele stallen. In de boerderij zelf zijn 4 slaapkamers, waarvan 1 eenpersoons, 1 tweepersoons, 1 driepersoons en 1 drie à vierpersoons. Kussens en dekens zijn aanwezig.Prijs incl. beddengoed(lakens enz). Naast het gebouw bevindt zich een grasveld voor tenten.
Adres:

Familie Veldman, "Les Collines", Baloumier, 23400 St. Dizier Leyrenne, Frankrijk. Telefoon: 00-33 555 644 618.

 

Maaltijden

Het ontbijt, de lunch en het avondeten worden bereid door uw gastheer en gastvrouw, Teun en Marion Veldman. Bij de lunch en diners wordt een glas wijn geserveerd. Indien u vegetariër bent dan dient u dit een week tevoren op te geven. De eerste avondmaaltijd bij aankomst zal plaatsvinden om 20.00 uur.

 

Corvee

Er wordt enig corvee van u verwacht. Bij toerbeurt tafel dekken en afruimen, afwassen en afdrogen. Tevens moet u uw slaapkamer bij vertrek veegschoon achterlaten.

 

Andere Mogelijkheden

Indien u van plan bent om voor eigen huisvesting (tent, caravan) te zorgen, dan wordt de logiesprijs € 35,- (Euro) lager. Mocht u kiezen voor meer privacy, dan zijn er hotels in Bourganeuf (10 km van Baloumier). Wilt u dan bijvoorbeeld wel de lunch of het diner bij ons gebruiken dan is dat natuurlijk ook mogelijk.

 

Uw docent voor het schilderen

Leo Dekker is uw docent voor het schilderen. Hij is reeds jarenlang een bekend kunstschilder in zijn woonplaats. Hij heeft veel les gegeven op de Ewijkshoeve en Roverestein te Bilthoven. Momenteel geeft hij les in zijn atelier alsmede aan een creativiteitscentrum te Driebergen. Zijn bedoeling is voornamelijk dat u leert kijken naar het landschap en dat u leert uw eigen geschilderde visie weer te geven. Opzet, compositie en de vele technieken die bijdragen tot het resultaat, worden besproken. Er is ruimte om op eigen picturale wijze het landschap weer te geven. Iedere middag vindt er een werkbespreking plaats. Dit jaar zult u het landschap wel op een heel speciale manier ervaren!
Tijdens de schildersweek is er 1 excursie opgenomen.

 

Reisgegevens

Autotrein: De autotrein gaat tot Brive. Brive-Baloumier is nog 130 km. Inlichtingen plaatselijk reisbureau of NS.
Trein: Utrecht - Rotterdam - Parijs. In Parijs overstappen richting Limoges. Dan de stoptrein tot St. Sulpice Laurière. Op het tijdstip van aankomst wordt u opgehaald.
Auto: Indien u met de auto gaat, rijdt u het beste via Antwerpen, Lille, Parijs (A1), Orleans (A10), Vierzon (A71). U krijgt bij de kennismakingbijeenkomst een uitgebreide routebeschrijving.

 

Kosten

Per persoon € 590,- (Euro) inclusief maaltijden, glas wijn, koffie en thee overdag.

korting voor niet-schilderend persoon.

Bij gebruik van eigen caravan of tent: € 36,- (Euro) korting op de all-in prijs.

Bij inschrijving dient € 100,- (Euro) overgemaakt te worden op giro 8408500 ten name van M.Veldman, Hilversum. Het inschrijfformulier alsmede het inschrijfgeld dient 15 Mei in het bezit te zijn van M. Veldman, Noodweg 28, 1213 PX Hilversum.

Het resterende cursusgeld dient voor 1 juni overgemaakt te worden. Na de inschrijving krijgt u een schriftelijke bevestiging en een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst en nadere informatie over de werkweek

 

Inlichtingen

Leo dekker, Drieklinken 18, 3972 ED Driebergen. Telefoon: 06-58941174 Informatie ook bij: Marion en Teun Veldman, Noodweg 28, 1213 PX Hilversum. Telefoon: 035-5771544.

 

Inschrijven

Om in te schrijven graag eerst telefonisch contact opnemen met Marion en Teun Veldman, 035-5771544. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De inschrijving dient schriftelijk bevestigd te worden.
Inschrijving vindt plaats in volgorde van binnenkomst.