Ik heb werken altijd zonde van de tijd gevonden;veel te druk......

Bovendien is loondienst slavernij en heb dat heerlijk kunnen vermijden.

Er gaat niets boven vrijheid en dan de dingen doen met passie.

Alleen als je materialistisch bent ga je zoiets doen en moet je daarvoor boeten..

Dus geen hypotheek,noch dure kinderen..........

We zouden ernaar moeten streven zo weinig mogelijk te werken ;iedereen verplicht in deeltijd en geen managers ,maar zelf verantwoording.Het tvprogramma Tegenlicht van de vpro geeft verrassende nieuwe invalshoeken......

Geen vaste banen meer ,maar een basisinkomen voor iedereen! Als je dan nog wat wilt doen dan kan dat;probeer eens de kunst van het nietsdoen als reactie op al die stressers en jachtigen ..weg met die overspannen neurose van het werken;afschaffen dat woord..........

 

.zie onderstaand artikel.......

 

 

 

 

 

Vandaag de dag denken wij niet aan onszelf als dienstbodes of slaven, maar dat is toch wat de meerderheid van ons is.

De meeste mensen brengen hun leven door met het werken voor anderen, afbetalen van schulden en het doen van dingen waarvan anderen hen vertellen dat ze die “moeten” doen.


 

Het grote verschil met vroeger is dat het mechanisme van slaaf zijn tegenwoordig wat meer “allure” heeft gekregen. Er wordt wel gezegd dat degene die leent de dienaar is van degene die uitleent en de meesten van ons gaan al op jonge leeftijd forse schulden aan.

Zij die naar de universiteit of hogeschool gaan om “een goede opleiding” te krijgen, zullen waarschijnlijk de werkelijke wereld binnen stappen met een duizelingwekkend bedrag aan schuld. En dat is nog maar het prille begin van de schuldenopbouw.

Als je bijvoorbeeld in Amerika alle hypotheekschuld, credit card schuld en studentenleningen per gezin bijelkaar optelt dan kom je aan een bedrag van 203.163 Dollar.

Wat de meeste mensen niet beseffen is dat ze gedurende hun leven het bedrag dat ze terugbetalen aan die schulden, vele malen groter is dan het bedrag dat ze ooit hebben geleend. Zeker als je praat over credit card schulden dan betaal je zeker diverse malen het bedrag dat je oorspronkelijk hebt geleend.

We werken ons suf om deze schulden af te betalen en de meesten werken niet eens voor zichzelf. In plaats daarvan werken wij voor iemand anders wiens bedrijf daardoor winstgevender wordt. Als we dus de beste jaren van ons leven doorbrengen met het bouwen van een bedrijf voor iemand anders, het betalen van geld dat we schuldig zijn aan anderen waardoor zij rijker worden, wat zijn zij dan eigenlijk?

Anno 2015 hebben de termen dienstbode en slaaf een negatieve klank en daardoor gebruiken we dat soort woorden eigenlijk niet meer. In plaats daarvan gebruiken we werknemer omdat we ons daardoor een stuk beter voelen. Is er eigenlijk wel verschil?

Dit is de definitie van Google voor dienstbode:

“Een persoon die werkzaamheden voor andere verricht, in het bijzonder aangesteld in een huis voor het uitvoeren van huishoudelijke of persoonlijke diensten.”

Dit voor slaaf:

“Een persoon die het wettelijk eigendom is van een ander en gedwongen is deze te gehoorzamen”

En dit voor werknemer:

“Een persoon aangesteld voor een loon of salaris, in het bijzonder op een niet besturend niveau”.

Wij zijn dan misschien niet in de letterlijke zin der wet eigendom van iemand anders, maar in een breder perspectief moeten we verantwoording afleggen aan iemand anders. We hebben allemaal mensen die we moeten gehoorzamen, allemaal verplichtingen die we moeten nakomen want anders…..

Is dit waar het allemaal om draait in het leven? Een pion zijn in een systeem waarvan anderen beter worden? Misschien denk je dat dit op jou niet van toepassing is.

Maar, wat als er iemand op je af stapte en je vroeg wat je nu werkelijk bezit, wat zou je zeggen?

Ben je eigenaar van je auto?

Een groot deel van de bevolking niet.

Hoe zit het met je huis? Ben je eigenaar daarvan?

Een groot deel van de bevolking niet. De banken hebben een veel groter “eigenaar deel” in je huis en je land dan je zelf hebt.

En wanneer je wel eigenaar bent en je betaalt je onroerendgoedbelasting niet dan kunnen ze je huis afpakken. Ben je dan werkelijk eigenaar? Misschien iets om goed over na te denken.

Kunnen wij onszelf werkelijk vrij en onafhankelijk noemen? Is het niet de bittere waarheid dat de meesten van ons niets anders zijn dan slaven?