dinsdag
 • start:13-9-2016
 • 20.00-22.30
 • docent: Leo dekker
 • open atelier
woensdag
 • start:14-9-2016
 • 20:00-22:30
 • docent: Leo dekker
 • beginners/gev.
 • klassiek, experimenteel
woensdag
 • start:14-9-2016
 • 10:00-12:30
 • docent: Leo dekker
 • open atelier

 

 

Prijs: € 200 (12 lessen) tijdens de eerste les contant te voldoen.



Als je een dagdeel verhinderd bent, kan je een andere keer inhalen.

Maximaal 7 mensen.
Inclusief koffie, thee, Stencils nieuwe technieken.
Intensieve begeleiding, tussentijdse besprekingen.
Introductie acryl voor nieuwe cursisten. Het meeste profijt haal je uit de lessen als je meer tijd vrijmaakt dan die 2 ½ uur.

 

 

Docente klassiek:

José Raaijman (1947). Opleiding o.a. Koninklijke Academie Beeldende Kunsten Den Haag.

Specialisatie: portret.

Geeft sinds 1992 lessen in tekenen en schilderen naar waarneming.

inhoud lessen 2014: (naakt) model/portrettechniek naar waarneming.

 

visitekaartje_jose_001.jpg

 

 

Docent experimenteel:

drs Leo Dekker (1951). Opleiding: Geografie (Utrecht), Kunstacademie Tilburg en Utrecht.

Specialisatie: materie, linkerhersenhelft intuitieve ontwikkeling, experimenteel fantasiebevorderend.

Muurschilderingen in Bali, Cuba en Mexico.

Eigen lespraktijk sinds 1980.

 

 

 

We gaan uit van een klassiek thema (model, portret, landschap, stilleven) en gaan met experimentele technieken suggestief schilderen; de uitdaging is er een eigenheid in te krijgen die de voorstelling een uniek accent geeft namelijk jouw eigen persoonlijke toets en lading, waarbij het gegeven uitstijgt boven ''het plaatje''. De grens tussen figuratie en abstraktie geeft de meeste spanning en is een strijd die je moet voeren, waarna de voldoening des te groter is.. een geweldige ervaring..

Denk erom dat het in jouw geest ontstaat en de rest daaraan gehoorzaamt.......

 

Experimenteel:

Dit semester nadruk op klassieke thema''s op een exp .ondergrond m.b.v. exp. technieken; we gaan dus uit van wat we zien. Gebruik van pigmenten en het maken en toepassen van een sneldrogend olieverfmedium in ''direct touch'' fingerpainting en daarmee glaceren/ophogen; verdieping experimentele technieken waar bijv. de volgende punten de revue passeren: oxidatie. patineren, integreren van deze elementen in het geheel, opbouw in lagen, schuurtechnieken, fresco's, combinatie bitumen en tempera, dripping, splashing, vernietigen door vuur, 3dimensionele elementen (roodband, gips, tegellijm of combinatie) erin verwerken en meer, thema-benadering; bespreking opbouw, exp. olieverftechnieken enz .enz.

Het rationele denken (soms) stoppen, intuitief, impulsief/niet resultaat gericht, kortom vechten met de materie in het Nu, onthechten, durven loslaten, vernietigen, je eigen grenzen/beperkingen verkennen, alle regels overtreden of totale chaos en vrijheid; als je dit aandurft en bereid bent te duiken in het onbekende, dan ben je van harte welkom!

 

Open atelier:

Onderlinge afspraken waar we ons op concentreren. Niets verplicht. Alleen bespreking en elkaar stimuleren in de individuele ontwikkeling, voor de cursist die weet wat hij/zij wil…

Bestaande cursisten hoeven niets op te sturen tenzij je stopt/verandert. Je plaats wordt bij geen bericht automatisch gereserveerd.

 

 

Waar?